Forskjell mellom versjoner av «Universidad Autónoma de Madrid»

Fra Nanowiki
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 30: Linje 30:
 
=== Struktur ===
 
=== Struktur ===
   
  +
  +
== Utvekslingsrapporter ==
  +
[https://www.ntnu.no/studier/studier_i_utlandet/rapport/report_view.php?report_id=234&language=no 2016/2017]
  +
[https://www.ntnu.no/studier/studier_i_utlandet/rapport/report_view.php?report_id=236&language=no 2016/2017]
   
 
== Hvem har vært der ==
 
== Hvem har vært der ==

Revisjonen fra 31. jan. 2018 kl. 11:15

Fakta

  • Land: Spania
  • Beliggenhet: Madrid
  • Studenter:
  • Nettsted: [1]

Hvordan søke

Siden UAM er en del av Erasmusavtalen går søknaden via internasjonal seksjon. Fristen for å søke er 1. mars ved start på høsten, og 15. september for start om våren. Offisielt er det nødvendig med B2 eller bedre i spansk for å studere der, men dette blir ikke testet. Mer informasjon om søknadsprosessen generelt finnes her.

Hva koster det

Siden UAM er en del av Erasmusavtalen betaler man ikke skolepenger. I tillegg får man 350 euro per måned. 70% av dette utbetales på høstsemesteret, mens resten kommer på våren, etter at man har levert inn et dokument som bekrefter avsluttet opphold på universitetet.

Det er noe billigere å bo i Madrid enn i Trondheim, men siden det er en storby, er det likevel helt normalt å betale 400 euro for en dårlig hybel delt med 7 andre. Vær obs på at det ikke er normalt med air condition i slike hybler.

Mat er veldig billig. På universitetet kunne man for eksempel få dagens treretter inkl. brød til 5.30 euro. Inne i byen koster en slik meny rundt 10-12 euro, men da er selvsagt et glass vin inkludert.

Fagtilbud

Når man skal finne fag hos UAM er det greit å vite at man der er mye sterkere knyttet til graden sin. Det er veldig uvanlig å ta fag utenfor sin egen grad, og hvert fag undervises kun til én grad, i temmelig små klasserom. Ofte blir faktisk kullene delt i to, og får undervisning separat av forskjellige lærere. Det er derfor viktig å passe på hvilken parallell man tar fag fra, da det kan være store forskjeller i vanskelighetsgrad og læringsmål. Fokuset på studier istedet for fag gjør det også litt mer kronglete å finne fag på nettsidene deres, da man må lete gjennom fagplanen for hvert aktuelle studie. En annen interessant ting er at man i Spania har (enn så lenge, det debateres heftig) et 4+1 system, det vil si at istedet for å ha en 3-årig bachelor og en 2-årig master, har man en 4-årig grado og en 1-årig posgrado. Det er også verdt å merke seg at de letteste fagene ofte er valgfag og posgrado-fag, mens de resterende fagene ofte kan være ekstremt vanskelige, med til tider en strykprosent på over 50%.

Et nyttig verktøy i planleggingen er en timeplangenerator.

Nanoteknologiutdanning

K-emner

Struktur

Utvekslingsrapporter

2016/2017 2016/2017

Hvem har vært der

Kull 13: Ingerid

Kull 14: Lars Olav, Jorunn, Mette

Nyttige linker